Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I kolejny sernik na zimno z owocami...polecam ;)
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 494
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 789
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 494
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 789
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem i stopioną czekoladą. Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie rozłożyć równo warstwę z ciastek, schować do lodówki. Ser połączyć z cukrem pudrem, żelatynę namoczyć, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masy serowej przelać kremówkę i połączyć, podzielić na dwie równe części. Następnie do jednej części masy serowej przelać zmiksowane borówki, połączyć i na koniec przelać połowę zahartowanej żelatyny. Gotową masę przelać na spód z ciastek i schować do lodówki aż masa stężeje.
Brzoskwinie obrać i zmiksować, połączyć z masą serową i na koniec dodać resztę żelatyny (zapewne trzeba będzie ją jeszcze rozpuścić w kąpieli wodnej). Gotową masę z brzoskwiń przelać na stężoną masę z borówek i schować do lodówki. na kilka godzin.
Na koniec poukładać owoce (można dodać świeżą miętę i zalać rozpuszczoną galaretką). Ciasto na noc schować do lodówki. Smacznego!