Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio rozmawiałam z kolegą z pracy o ciastach, które przyrządzały nasze babcie. I tak przypomniał nam się sernik z brzoskwiniami na cieście. Zaczęliśmy odgrzebywać stare przepisy w poszukiwaniu tego jednego jedynego. Teraz znów możemy cieszyć się smakami dzieciństwa. W sumie to ja – bo jestem 20 lat starsza od kolegi ;) Wypróbujcie przepis! Kroki
Zagniatamy ciasto ze wszystkich składników. 2/3 wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, 1/3 odkładamy do lodówki.
Przygotowujemy masę serową - masło roztapiamy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony biały ser, budyń (proszek), kaszę mannę - masę dokładnie miksujemy i wykładamy na ciasto. Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na masie serowej. Następnie wykładamy ubitą na sztywno pianę z białek i cukru. Na górę kruszymy palcami lub ścieramy na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 50 minut. Po upieczeniu pozostawiamy chwilę w otwartym piekarniku. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 158
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 854
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 21
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 60
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 158
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 854
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 21
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 60
Składniki
Zagniatamy ciasto ze wszystkich składników. 2/3 wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, 1/3 odkładamy do lodówki. Przygotowujemy masę serową - masło roztapiamy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony biały ser, budyń (proszek), kaszę mannę - masę dokładnie miksujemy i wykładamy na ciasto. Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na masie serowej. Następnie wykładamy ubitą na sztywno pianę z białek i cukru. Na górę kruszymy palcami lub ścieramy na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 50 minut. Po upieczeniu pozostawiamy chwilę w otwartym piekarniku. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
Desery
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Desery
Pudding pistacjowy z truskawkami
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
Lody o popularnym smaku solonego karmelu. Przygotowane na bazie kajmaku i sło...
Odsłon: 141
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Ciasto, które przygotowałam jest bardzo proste i smaczne. Nie wymaga dużo prz...
Odsłon: 214