Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest niedziela, więc musi być ciasto do kawy. Tym razem, pyszny sernik z brzoskwiniami. Myślę, że ten przepis, spokojnie możecie wykorzystać na święta.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 117
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2661
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 820
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14237
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 117
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2661
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 820
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14237
Składniki
Do miski wsypać składniki sypkie. Wymieszać. Dodać pokrojoną margarynę. Rozgnieść palcami, jak na kruszonkę. Dodać jajka. Zagnieść, ale tylko do momentu, kiedy zacznie się kleić. Ciasto nie powinno być zawarte, tylko jak mokra kruszonka. 2/3 ciasta, wyłożyć na blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Delikatnie docisnąć.
Brzoskwinie odsączyć na sitku i pokroić w kostkę. Przygotować ser. Masło utrzeć z cukrem, dodając po kolei żółtka. (Białka wbić do osobnej miski.) Następnie dodać ser. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać mąkę i zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej w dwóch, trzech porcjach. Wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę serową, wyłożyć na ciasto. Na serze ułożyć brzoskwinie, lekko docisnąć. Wierzch posypać pozostałym ciastem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec, 1 godzinę. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik, do wystudzenia. Po dwóch, trzech godzinach, uchylić piekarnik. Przed podaniem, posypać cukrem pudrem.