Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest niedziela, więc musi być ciasto do kawy. Tym razem, pyszny sernik z brzoskwiniami. Myślę, że ten przepis, spokojnie możecie wykorzystać na święta.
Do miski wsypać składniki sypkie. Wymieszać. Dodać pokrojoną margarynę.
Rozgnieść palcami, jak na kruszonkę. Dodać jajka.
Zagnieść, ale tylko do momentu, kiedy zacznie się kleić. Ciasto nie powinno być zawarte, tylko jak mokra kruszonka.
2/3 ciasta, wyłożyć na blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą.
Delikatnie docisnąć.
Brzoskwinie odsączyć na sitku i pokroić w kostkę.
Przygotować ser. Masło utrzeć z cukrem, dodając po kolei żółtka.
(Białka wbić do osobnej miski.) Następnie dodać ser. Zmiksować na jednolitą masę.
Dodać mąkę i zmiksować do połączenia składników.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej w dwóch, trzech porcjach. Wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę serową, wyłożyć na ciasto.
Na serze ułożyć brzoskwinie, lekko docisnąć.
Wierzch posypać pozostałym ciastem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec, 1 godzinę.
Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik, do wystudzenia.
Po dwóch, trzech godzinach, uchylić piekarnik.
Przed podaniem, posypać cukrem pudrem.
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście według tego przepisu jest puchaty i...
Odsłon: 11973
Sernik z brzoskwiniami, pieczony na kruchym spodzie posypany chrupiącą kruszo...
Odsłon: 9414
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2056
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 447
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2056
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 447
Składniki
Do miski wsypać składniki sypkie. Wymieszać. Dodać pokrojoną margarynę. Rozgnieść palcami, jak na kruszonkę. Dodać jajka. Zagnieść, ale tylko do momentu, kiedy zacznie się kleić. Ciasto nie powinno być zawarte, tylko jak mokra kruszonka. 2/3 ciasta, wyłożyć na blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Delikatnie docisnąć.
Brzoskwinie odsączyć na sitku i pokroić w kostkę. Przygotować ser. Masło utrzeć z cukrem, dodając po kolei żółtka. (Białka wbić do osobnej miski.) Następnie dodać ser. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać mąkę i zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej w dwóch, trzech porcjach. Wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę serową, wyłożyć na ciasto. Na serze ułożyć brzoskwinie, lekko docisnąć. Wierzch posypać pozostałym ciastem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec, 1 godzinę. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik, do wystudzenia. Po dwóch, trzech godzinach, uchylić piekarnik. Przed podaniem, posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Jagodzianki
Desery
Grillowany ananas z karmelem z chili.
Desery
Ciasto z kremem i truskawkami
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Jagodzianki
Puszyste, delikatnie słodkie drożdżowe bułeczki, to smak na który się czeka c...
Odsłon: 31
Grillowany ananas z karmelem z chili.
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 45