Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie serniki? Polecam mój przepis.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 476
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9774
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13451
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2713
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 476
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9774
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13451
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2713
Składniki
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Każdą połówkę pokroić na około 6 części.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Nie przerywając ubijania dodawać po łyżeczce cukru wraz z cukrem wanilinowym.
Do ubitych białek dodać żółtka, budyń oraz twaróg i całość dokładnie zmiksować.
Dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać.
Masę serową wlać do lekko natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 22 cm.
Piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 80 minut.