Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 1584

Dodano:

Odsłon: 931

Lubicie serniki? Polecam mój przepis.

Składniki

  • Twaróg homogenizowany 1 kg
  • Jajka 4 szt.
  • Cukier 3/4 szklanki
  • Cukier wanilinowy 2 opakowania po 16 g każde
  • Budyń waniliowy 1 opakowanie 40 g
  • Brzoskwinie w puszce około 8 połówek
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Każdą połówkę pokroić na około 6 części.

  2. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.

  3. Nie przerywając ubijania dodawać po łyżeczce cukru wraz z cukrem wanilinowym.

  4. Do ubitych białek dodać żółtka, budyń oraz twaróg i całość dokładnie zmiksować.

  5. Dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać.

  6. Masę serową wlać do lekko natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 22 cm.

  7. Piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 80 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń