Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie serniki? Polecam mój przepis.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19880
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3017
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4206
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19880
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3017
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4206
Składniki
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Każdą połówkę pokroić na około 6 części.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Nie przerywając ubijania dodawać po łyżeczce cukru wraz z cukrem wanilinowym.
Do ubitych białek dodać żółtka, budyń oraz twaróg i całość dokładnie zmiksować.
Dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać.
Masę serową wlać do lekko natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 22 cm.
Piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 80 minut.