Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z brzoskwiniami z kokosową pianką

Sernik z brzoskwiniami z kokosową pianką

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 694

Dodano:

Odsłon: 5464

Przepyszny sernik z brzoskwiniami i kokosową pianką. Polecam.

Składniki

  • Ciasto;
  • 250 g zimnego masła,
  • 3 łyżki cukru,
  • 5 żółtek,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 3 szklanki mąki pszennej.
  • Masa serowa;
  • 1 kg twarogu półtłustego zmielonego trzykrotnie,
  • 2 łyżki budyniu,
  • 125 g masła,
  • 3 jajka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego.
  • Pianka;
  • 5 białek ( pozostałe z ciasta),
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1 szklanka wiórek kokosowych.
  • Dodatkowo;
  • Puszka brzoskwiń.
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto;
    Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i chowamy do zamrażalnika.

  2. Masa twarogowa;
    Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajka cały czas ucierając. Następnie dodajemy twaróg i budyń, ucieramy do połączenia się składników.

  3. Pianka;
    Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, aż uzyskamy sztywną pianę.
    Na koniec dodajemy wiórka kokosowe i lekko mieszamy łyżką.
    Brzoskwinie odsączamy i kroimy w paski.
    Blachę o wymiarach 25 x 40 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.

  4. Jedną część ciasta wykładamy na spód blachy.
    Następnie masę serową, brzoskwinie, piankę i drugą część ciasta (ścieramy na tarce o dużych oczkach).
    Pieczemy około 1 godzinę 15 minut w 175ºC bez termoobiegu. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń