Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z czekoladą

Sernik z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 1112

Dodano:

Odsłon: 45

Przepis na sernik z czekoladą, który tym razem dla was przygotowaliśmy, to przepyszna propozycja dla wszystkich łamkomczuchów, którzy nie chcą spędzać długich godzin w kuchni, a przeciwnie - chcą jak najszybciej cieszyć się wybornym smakiem domowego ciasta! W kilkanaście minut możecie przygotować ten wyborny sernik! By jeszcze szybciej przygotować to ciasto, nie musicie piec kruchego spodu: wykorzystajcie w tym celu kruszone gotowe herbatniki! To idealny przepis dla wszystkich - także dla kuchennych laików! Zobaczcie, jak prosto przygotować sernik z czekoladą!

Składniki

  • NA SPÓD:
  • herbatniki 200 g
  • masło 70 g
  • NA MASĘ SEROWĄ:
  • twaróg sernikowy 1 kg
  • jajka 5 sztuk
  • budyń waniliowy bez cukru 1 opakowanie
  • cukier 1 szklanka
  • cytryna 1 sztuka
  • DO DEKORACJI:
  • czekolada mleczna 50 g
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik z czekoladą

Przygotowanie

  1. Herbatniki rozgnieść, dodać rozpuszczone masło, wymieszać aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Ciasteczkową masę wyłożyć na spód tortownicy (średnica 24 cm), ugnieść.

  2. Zmiksować tylko do połączenia się składników twaróg, jajka, budyń waniliowy, cukier i sok wyciśnięty z cytryny (składniki powinny mieć temperaturę pokojową).

  3. Piec w nagrzanym do 160 stopni piekarniku około 50 minut, wystudzić.

  4. Gdy sernik wystygnie w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej rozpuścić czekoladę i udekorować nią wierzch ciasta, schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń