Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik z czekoladą, który tym razem dla was przygotowaliśmy, to przepyszna propozycja dla wszystkich łamkomczuchów, którzy nie chcą spędzać długich godzin w kuchni, a przeciwnie - chcą jak najszybciej cieszyć się wybornym smakiem domowego ciasta! W kilkanaście minut możecie przygotować ten wyborny sernik! By jeszcze szybciej przygotować to ciasto, nie musicie piec kruchego spodu: wykorzystajcie w tym celu kruszone gotowe herbatniki! To idealny przepis dla wszystkich - także dla kuchennych laików! Zobaczcie, jak prosto przygotować sernik z czekoladą!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 849
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 251
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31494
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 849
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 251
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31494
Składniki
Herbatniki rozgnieść, dodać rozpuszczone masło, wymieszać aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Ciasteczkową masę wyłożyć na spód tortownicy (średnica 24 cm), ugnieść.
Zmiksować tylko do połączenia się składników twaróg, jajka, budyń waniliowy, cukier i sok wyciśnięty z cytryny (składniki powinny mieć temperaturę pokojową).
Piec w nagrzanym do 160 stopni piekarniku około 50 minut, wystudzić.
Gdy sernik wystygnie w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej rozpuścić czekoladę i udekorować nią wierzch ciasta, schłodzić w lodówce.