Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z figami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 27
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 107
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 697
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 27
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 107
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 697
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 73
Składniki
Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą i zmielonymi orzechami. Masło utrzyj z cukrem. Jajka wbij do miski, roztrzep widelcem i stopniowo dodawaj do masła. Porcjami wsypuj mąkę, wymieszaj.
Masę przelej do tortownicy. Piecz godzinę w temp. 170°C. Udekoruj bakaliami, posyp cukrem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień