Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4876
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13239
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5789
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7430
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4876
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13239
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5789
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7430
Składniki
1.wszystkie składniki na ciasto kruche łączymy i odstawiamy do lodówki 2.ser miksujemy z jajkami i pozostałymi składnikami do uzyskania gładkiej masy. 3.Rozgrzewamy piekarnik 180C 40 min. 4.Tortownicę wykłądamy ciastem,wlewamy masę serową i pieczemy:)
1.Upieczone ciasto odkładamy do całkowitego wystudzenia. 2.Wiśnie wsypujemy do małego garnka wsypujemy 1/2 szkl.cukru i 1/2 szklanki wody lub soku który został z wiśni. 3.mieszamy aż wiśnie zaczną bulgotać 4.Łyżeczkę skrobi rozrabamy z malutką ilościa wody i wlewany do garnka z wiśniami. 5.Mieszamy do uzyskania gęstego żelu 6.Odkładamy do wystudzenia Dodatkowo można użyć 150 ml śmietanki 30% i kruchych ciasteczek. Ja użyłam czekoladowe oreo. Na sernik (góra i boki) dajemy ubitą śmietankę .Następnie delikatnie nakładamy na wierzch sernika frużelinę.Obsypujemy boki ciasteczkami. PYCHA :D