Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na co dzień i od święta. Prosty, szybki i bardzo smaczny.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1104
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3275
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 749
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1104
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3275
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 749
Składniki
Forma 27 X 18 cm. Bakalie grubo posiekać, rodzynki zalać gorącą wodą z rumem, po napęcznieniu odcedzić. Bakalie połączyć z rodzynkami i łyżką miodu, wymieszać. Ser krótko zmiksować z oboma cukrami, dodawać po jednym jajku i budyń. Nie mieszamy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Formę delikatnie wysmarować tłuszczem, spód wyłożyć herbatnikami.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, przekroić na pół. Ser wylać na herbatniki. Na ser rozłożyć połówki jabłek , każdą napełnić bakaliami.
Serniki piec około 60 minut w 180 C, pod koniec można zmniejszyć do 170 C. Sernik studzimy w piekarniku.