Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na co dzień i od święta. Prosty, szybki i bardzo smaczny.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6778
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6778
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Składniki
Forma 27 X 18 cm. Bakalie grubo posiekać, rodzynki zalać gorącą wodą z rumem, po napęcznieniu odcedzić. Bakalie połączyć z rodzynkami i łyżką miodu, wymieszać. Ser krótko zmiksować z oboma cukrami, dodawać po jednym jajku i budyń. Nie mieszamy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Formę delikatnie wysmarować tłuszczem, spód wyłożyć herbatnikami.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, przekroić na pół. Ser wylać na herbatniki. Na ser rozłożyć połówki jabłek , każdą napełnić bakaliami.
Serniki piec około 60 minut w 180 C, pod koniec można zmniejszyć do 170 C. Sernik studzimy w piekarniku.