Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na co dzień i od święta. Prosty, szybki i bardzo smaczny.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 275
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14503
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1702
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16677
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 275
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14503
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1702
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16677
Składniki
Forma 27 X 18 cm. Bakalie grubo posiekać, rodzynki zalać gorącą wodą z rumem, po napęcznieniu odcedzić. Bakalie połączyć z rodzynkami i łyżką miodu, wymieszać. Ser krótko zmiksować z oboma cukrami, dodawać po jednym jajku i budyń. Nie mieszamy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Formę delikatnie wysmarować tłuszczem, spód wyłożyć herbatnikami.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, przekroić na pół. Ser wylać na herbatniki. Na ser rozłożyć połówki jabłek , każdą napełnić bakaliami.
Serniki piec około 60 minut w 180 C, pod koniec można zmniejszyć do 170 C. Sernik studzimy w piekarniku.