Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na co dzień i od święta. Prosty, szybki i bardzo smaczny.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 108
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 108
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Składniki
Forma 27 X 18 cm. Bakalie grubo posiekać, rodzynki zalać gorącą wodą z rumem, po napęcznieniu odcedzić. Bakalie połączyć z rodzynkami i łyżką miodu, wymieszać. Ser krótko zmiksować z oboma cukrami, dodawać po jednym jajku i budyń. Nie mieszamy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Formę delikatnie wysmarować tłuszczem, spód wyłożyć herbatnikami.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, przekroić na pół. Ser wylać na herbatniki. Na ser rozłożyć połówki jabłek , każdą napełnić bakaliami.
Serniki piec około 60 minut w 180 C, pod koniec można zmniejszyć do 170 C. Sernik studzimy w piekarniku.