Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z jabłkami albo szarlotka z serem. Ciasto wyszło pyszne, rodzinie bardzo smakowało. Będę wracać do tego przepisu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 774
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 774
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem i zmiksować na żwirek. 1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 34x38 wyłożoną papierem do pieczenia.
jabłka-Na ciasto rozkruszyć biszkopciki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Odcisnąć sok i rozsypać do blaszki. Jabłka posypać brązowym cukrem do smaku.
ser-Zmiksować jajka z cukrem i przesianymi budyniami. Dodać ser, jogurt i ekstrakt i ponownie zmiksować ale nie długo. Wylać równomiernie po jabłkach.
kruszonka- Pozostawione ciasto rozsypać na serze.
Piec ok.60-70 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia jak za mocno by brązowiało. lukier-Cukier puder przesiać, dodać sok i rozetrzeć, stopniowo dolewając po troszku gorącej wody. Lukier musi być lejący ale nie za rzadki bo nie zastygnie. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać zimny sernik w esy-floresy.