Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lipiec to w monachijskich szkołach czas letnich festynów. Na takie imprezy można upiec coś pysznego, co łatwo wziąć w rękę, co się nie rozpuści przy 40 stopniowym upale... :))
forma 30x40 cm, mikser, miska
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1279
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 351
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2946
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1279
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 351
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2946
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę, cukier, sól, kakao i masło w kawałkach zagnieść tak, aby powstała kruszonka. 3/4 powstałej masy wyłożyć do formy i uformować spód.
Jajka, cukier, twaróg, śmietanę, masło i budyń zmiksować na jednolitą masę. Wylać na przygotowany spód. Pozostałą kruszonkę pokruszyć na masę serową.
Piec ok. 50 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na ok. 15 minut, potem wyjąć i ostudzić. Smacznego :)