Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lipiec to w monachijskich szkołach czas letnich festynów. Na takie imprezy można upiec coś pysznego, co łatwo wziąć w rękę, co się nie rozpuści przy 40 stopniowym upale... :))
forma 30x40 cm, mikser, miska
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13654
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13654
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę, cukier, sól, kakao i masło w kawałkach zagnieść tak, aby powstała kruszonka. 3/4 powstałej masy wyłożyć do formy i uformować spód.
Jajka, cukier, twaróg, śmietanę, masło i budyń zmiksować na jednolitą masę. Wylać na przygotowany spód. Pozostałą kruszonkę pokruszyć na masę serową.
Piec ok. 50 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na ok. 15 minut, potem wyjąć i ostudzić. Smacznego :)