Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z kisielem to sernik bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu . Po upieczeniu i wystudzeniu można go oblać rozpuszczoną czekoladą, polukrować lukrem lub oprószyć cukrem pudrem albo przygotować pyszną polewę kakaową. Polecam
tortownica, mikser, łyżka drewniana, garnuszek, miska,
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Ser z wiaderka przełożyć do miski, następnie zmiksować z żółtkami, obydwoma cukrami , roztopionym lecz wystudzonym masłem , kisielem, dodać startą skórką z cytryny. Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie wmieszać drewnianą łyżką do masy serowej. Masę wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy. ( tortownica o średnicy 24 cm). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i udekorować czym kto lubi. Smacznego.
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu gotowy do dekoracji.