Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z kokosem

Przepis dnia 2014-03-08
Sernik z kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3925

Dodano:

Odsłon: 16444

To jeden z naszych ulubionych serników. Jest lekki i puszysty. Można go zrobić z samą pianką, jeśli ktoś nie lubi kokosu, wtedy radzimy do białek dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Dzięki temu beza będzie miała grubszą warstwę zewnętrzną.

Składniki

  • 1 kg sera
  • 500ml mleka
  • 4 łyżki oleju
  • 2 budynie śmietankowe
  • 30 dag cukru
  • 5 żółtek
  • Kruchy spód:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 margaryny
  • 1 żółtko, 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sernik z kokosem

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto kruche i wyłożyć na blachę.

  2. Ser przekręcić przez maszynkę. Budyń rozrobić w mleku, żółtka utrzeć z cukrem. Do żółtek, dodawać kolejno wszystkie składniki, połączyć za pomocą miksera. Masę serową wylać na ciasto i piec przez godzinę w 170 stopniach.
    Przygotować pianę z białek, które nam pozostały z dodatkiem 3 łyżek cukru. Ubitą pianę połączyć z kokosem (15 dag), wyłożyć na ser i zapiec na złoty kolor około 15 -20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń