Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super puszysty serniczek z kokosem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8717
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10333
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4691
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 770
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8717
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10333
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4691
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 770
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie składniki na ciasto. Mieszamy i wyrabiamy. Cisto po wyrobieniu wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Kiedy ciasto się schodzi rozwałkowujemy je na wielkość blaszki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wykładamy rozwałkowane ciasto.
Do mielonego sera dodajemy 1 szklanka cukru i cukier waniliowy. Mieszamy.
Dodajemy po jednym żółtku i mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy.
W mleku rozpuszczamy dwa budynie. Rozpuszczone w mleku budynie dolewamy po trochę do masy serowej cały czas mieszając.
Kiedy ser będzie gotowy wylewamy go wówczas na blaszkę z wyłożoną ciastem.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C-200'C zależy od piekarnika. Ja piekłam w temp.190'C przez około 50 minut.
Pięć minut przed końcem czasu pieczenia ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę. do ubitych białek dodajemy kokos i mieszamy.
Tak przygotowany kokos wylewamy na upieczony sernik.
Pieczemy wszytko razem jeszcze przez około 15-20 minut w tej samej temperaturze.
Po upieczeniu ciasto zostawimy w piekarniku lekko uchylamy drzwiczka i studzimy sernik najlepiej całą noc.
Smacznego !!!