Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super puszysty serniczek z kokosem.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie składniki na ciasto. Mieszamy i wyrabiamy. Cisto po wyrobieniu wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Kiedy ciasto się schodzi rozwałkowujemy je na wielkość blaszki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wykładamy rozwałkowane ciasto.
Do mielonego sera dodajemy 1 szklanka cukru i cukier waniliowy. Mieszamy.
Dodajemy po jednym żółtku i mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy.
W mleku rozpuszczamy dwa budynie. Rozpuszczone w mleku budynie dolewamy po trochę do masy serowej cały czas mieszając.
Kiedy ser będzie gotowy wylewamy go wówczas na blaszkę z wyłożoną ciastem.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C-200'C zależy od piekarnika. Ja piekłam w temp.190'C przez około 50 minut.
Pięć minut przed końcem czasu pieczenia ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę. do ubitych białek dodajemy kokos i mieszamy.
Tak przygotowany kokos wylewamy na upieczony sernik.
Pieczemy wszytko razem jeszcze przez około 15-20 minut w tej samej temperaturze.
Po upieczeniu ciasto zostawimy w piekarniku lekko uchylamy drzwiczka i studzimy sernik najlepiej całą noc.
Smacznego !!!