Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super puszysty serniczek z kokosem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11883
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16192
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11883
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16192
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5154
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie składniki na ciasto. Mieszamy i wyrabiamy. Cisto po wyrobieniu wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Kiedy ciasto się schodzi rozwałkowujemy je na wielkość blaszki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wykładamy rozwałkowane ciasto.
Do mielonego sera dodajemy 1 szklanka cukru i cukier waniliowy. Mieszamy.
Dodajemy po jednym żółtku i mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy.
W mleku rozpuszczamy dwa budynie. Rozpuszczone w mleku budynie dolewamy po trochę do masy serowej cały czas mieszając.
Kiedy ser będzie gotowy wylewamy go wówczas na blaszkę z wyłożoną ciastem.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C-200'C zależy od piekarnika. Ja piekłam w temp.190'C przez około 50 minut.
Pięć minut przed końcem czasu pieczenia ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę. do ubitych białek dodajemy kokos i mieszamy.
Tak przygotowany kokos wylewamy na upieczony sernik.
Pieczemy wszytko razem jeszcze przez około 15-20 minut w tej samej temperaturze.
Po upieczeniu ciasto zostawimy w piekarniku lekko uchylamy drzwiczka i studzimy sernik najlepiej całą noc.
Smacznego !!!