Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z konfiturą jagodową"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2456
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 712
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2456
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 712
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasnokremową masę. Ucierając, dodaj po jednym jajku. Porcjami domieszaj twaróg oraz śmietanę. Mąkę wymieszaj z mlekiem, wlej do masy serowej. Na koniec dodaj migdały. Delikatnie przemieszaj masę łyżką.
Masę serową rozprowadź równomiernie na spodzie blachy posmarowanej tłuszczem. Blachę wstaw do większego naczynia z wodą. Całość wsuń do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz w gorącej kąpieli wodnej 60-70 minut. Gotowy sernik odstaw w chłodne miejsce, by całkowicie wystygł.
Konfiturę lekko podgrzej, rozsmaruj na wierzchu sernika. Przed podaniem ciasto potnij na kwadratowe porcje. Ew. udekoruj, np. miętą. ok. 1 godziny i 35 minut 1 porcja ok. 370 kcalŹródło: Tina