Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania ciasto. To warstwa delikatnej, sernikowej pianki, wylanej na warstwie biszkoptów, a na górze – galaretka z owocami. Jest pyszne! A co najważniejsze nie trzeba go piec. Do jego przygotowania można wykorzystać dowolne owoce.
Polecam.
Odsłon: 773
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 69
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 217
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 245
Polecam.
Odsłon: 773
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 69
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 217
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 245
Składniki
Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody. Galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu w 400ml wody. Owoce oczyścić, pokroić w plasterki. Śmietanę, mleko, cukier i cukier waniliowy wymieszać i podgrzać do rozpuszczenia cukru. Pod koniec, odstawić z ognia, dodać żelatynę i całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę odstawić na około 30minut, po czym całość zmiksować i połączyć z serem. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć warstwę biszkoptów, na biszkopty równomiernie wyłożyć masę serową. Gdy masa stężeje, ułożyć na niej owoce i zalać tężejąca galaretką. Deser podawać schłodzony.