Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki sernik przełamany kwaskową malinowa pianką, polecam :-)
Ciasto kruche: Formę (24 x 24cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać do konsystencji kruszonki. Wysypać na spód formy i delikatnie ugnieść. Piec w temp. 180 stopni ok. 15-20 min do zrumienienia.
Masa serowa: Twaróg, cukier i budyń zmiksować na gładko. Dodawać po jednym całym jajku, ciągle miksując. Ucierać krótko, aby niepotrzebnie nie napowietrzyć za bardzo masy (urośnie ale póżniej opadnie). Wylać masę na podpieczony spód (uwaga: masa jest bardzo rzadka). Piec 15 min. w temp. 180 stopni, następnie temp. zmniejszyc do 120 stopni i piec ok. 90 min. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze sernik nie popęka i będzie równiutki. Sernik wyjąć i wystudzić.
Pianka malinowa: Jeśli maliny są mrożone należy je rozmrozić i zmiksowac blenderem, jesli świeże również zmiksować. Mus przetrzeć przez gęste sitko aby pozbyć się ziarenek. Galaretkę, żelatynę i cukier rozpuścić w 1 szkl. wrzątku, przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na gęsto, dodac jogurt i chwilę zmiksować. Dodać mus malinowy i wystudzoną galaretkę, Dokładnie wymieszać i na chwilę wstawić do lodówki, aby delikatnie zaczęła tężeć. Wylać na wystudzony sernik, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :-)
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 50
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7168
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 296
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale rów...
Odsłon: 48
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 63
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 50
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7168
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 296
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale rów...
Odsłon: 48
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 63
Składniki
Ciasto kruche: Formę (24 x 24cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać do konsystencji kruszonki. Wysypać na spód formy i delikatnie ugnieść. Piec w temp. 180 stopni ok. 15-20 min do zrumienienia. Masa serowa: Twaróg, cukier i budyń zmiksować na gładko. Dodawać po jednym całym jajku, ciągle miksując. Ucierać krótko, aby niepotrzebnie nie napowietrzyć za bardzo masy (urośnie ale póżniej opadnie). Wylać masę na podpieczony spód (uwaga: masa jest bardzo rzadka). Piec 15 min. w temp. 180 stopni, następnie temp. zmniejszyc do 120 stopni i piec ok. 90 min. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze sernik nie popęka i będzie równiutki. Sernik wyjąć i wystudzić.
Pianka malinowa: Jeśli maliny są mrożone należy je rozmrozić i zmiksowac blenderem, jesli świeże również zmiksować. Mus przetrzeć przez gęste sitko aby pozbyć się ziarenek. Galaretkę, żelatynę i cukier rozpuścić w 1 szkl. wrzątku, przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na gęsto, dodac jogurt i chwilę zmiksować. Dodać mus malinowy i wystudzoną galaretkę, Dokładnie wymieszać i na chwilę wstawić do lodówki, aby delikatnie zaczęła tężeć. Wylać na wystudzony sernik, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Sobotni placek z rabarbarem
Desery
Tarta z mascarpone i borówkami amerykańskimi
Desery
Deser toffee z karmelizowanymi migdałami
Desery
Kruchy placek ze śliwką i kruszonką
Sobotni placek z rabarbarem
Zbliża się weekend, a ty znów nie masz pomysłu na to, jakie ciasto zaserwować...
Odsłon: 3
Tarta z mascarpone i borówkami amerykańskimi
Szybka do zrobienia, wdzięczna w smaku tarta z kremem mascarpone, posypaną bo...
Odsłon: 34