Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony na herbatnikach, z serem wiaderkowym i serkiem mascarpone. Delikatny i smaczny. Łatwy do zrobienia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 632
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458144
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1579
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2338
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 632
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458144
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1579
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2338
Składniki
Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Blachę o wymiarac ok. 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego. Ser biały przełożyć do miski. Dodać serek mascarpone, żółtka oddzielone od białek, miękkie masło oraz cukier i wszystko zmiksować do połączenia. Następnie wsypać proszek budyniowy i jeszcze raz zmiksować do połączenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszać ją delikatnie łyżką do masy serowej. Masę serową wyłożyć na herbatniki. Ciasto wstawić do piekarnika i piec je około godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu sernik zostawić na kilka minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjąć na metalową kratkę i studzić w blaszce. Przed podaniem można go dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.