Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony na herbatnikach, z serem wiaderkowym i serkiem mascarpone. Delikatny i smaczny. Łatwy do zrobienia.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5091
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5091
Składniki
Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Blachę o wymiarac ok. 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego. Ser biały przełożyć do miski. Dodać serek mascarpone, żółtka oddzielone od białek, miękkie masło oraz cukier i wszystko zmiksować do połączenia. Następnie wsypać proszek budyniowy i jeszcze raz zmiksować do połączenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszać ją delikatnie łyżką do masy serowej. Masę serową wyłożyć na herbatniki. Ciasto wstawić do piekarnika i piec je około godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu sernik zostawić na kilka minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjąć na metalową kratkę i studzić w blaszce. Przed podaniem można go dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.