Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanoc w sam raz.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2525
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 497
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 759
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2525
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 497
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 759
Składniki
Wykonanie: Jogurt, mąkę, 15 dag cukru, 15 dag masła, szczyptę soli zagnieść na kruszonkę i przenieść do lodówki. Następnie 12,5 dag masła utrzeć z 15 dag cukru, cukrem waniliowym, szczyptą soli na puszystą masę. Wbijać kolejno jajka, następnie dodać oba sery, budyń i całość jeszcze raz utrzeć bardzo dokładnie. Blachę posmarować tłuszczem wyłożyć połowę kruszonki, wylać masę serową i posypać resztą kruszonki. Piec w temperaturze 190 stopni około godzinę. Gdy kruszonka szybko się zapiecze przykryć formę folią aluminiową. Sernik podawać najlepiej na drugi dzień.