Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na czekoladowym cieście z mlekiem skondensowanym. Sernik z bitą śmietaną o smaku brzoskwiniowym. Sernik delikatny i bardzo pyszny.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1450
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1450
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Składniki
ciasto-Czekolady wraz z masłem rozpuścić nad parą. Wymieszać i ostudzić do letniego. Białka ubić z cukrem, potem z żółtkami. Przesiewać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać łopatka. Na koniec wmieszać czekolady z masłem. Wylać do blaszki 30x40 wyłożonej z papierem do pieczenia.
Powidła rozsmarować na surowym cieście.
masa serowa-Zmiksować jajka z serem potem mlekiem skondensowanym. Przesiać budynie do masy, dodać sok i zmiksować. Wylać na powidła.
Piec 1 godz. w 180 *C. Ostudzić.
bita śmietana-brzoskwiniowa- Żelatynę rozpuścić w zagotowanej wodzie i ostudzić do letniego. Schłodzoną śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Dodać mus i zmiksować.Na koniec lać po trochę letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na zimny sernik.
esy-floresy: Czekoladę roztopić na wolnym ogniu i ostudzić do płynnej jeszcze konsystencji. Polać ''za nitką'' cały sernik i schłodzić. Kroić jak stężeje.