Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w necie i podeszłam do niego z lekkim wahaniem , ponieważ wydał mi się ubogi w składniki. Wyrósł jednak pięknie i smakował znakomicie. Polecam.
Żółtka ubić na puszystą masę.
Stopniowo, cały czas miksując dodawać po łyżce sera, proszek budyniowy i mleko z puszki.
Osobno ubić białka z odrobiną soli . Delikatnie połączyć z masą serową.
Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec godzinę w 180 stopniach (góra/dół).
Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem.
Przepis dnia
Lody są kremowe i nie robią się w nich kryształki lodu. Ulubione lody mojej c...
Odsłon: 14833
Niebo w gębie! Mega prosty i szybki deser na walentynki.
Odsłon: 11136
Warto urozmaicać menu swoje i rodziny, a także próbować nowych smaków. Deser,...
Odsłon: 3368
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 149
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 105
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 52
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 50
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 84
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 149
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 105
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 52
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 50
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 84
Składniki
Żółtka ubić na puszystą masę. Stopniowo, cały czas miksując dodawać po łyżce sera, proszek budyniowy i mleko z puszki. Osobno ubić białka z odrobiną soli . Delikatnie połączyć z masą serową. Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec godzinę w 180 stopniach (góra/dół). Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Desery
Najprostsze ciasto bez pieczenia z truskawkami
Desery
Deser truskawkowy na chrupiącym spodzie
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 86
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z teg...
Odsłon: 66