Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w necie i podeszłam do niego z lekkim wahaniem , ponieważ wydał mi się ubogi w składniki. Wyrósł jednak pięknie i smakował znakomicie. Polecam.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4589
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418030
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4589
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418030
Składniki
Żółtka ubić na puszystą masę. Stopniowo, cały czas miksując dodawać po łyżce sera, proszek budyniowy i mleko z puszki. Osobno ubić białka z odrobiną soli . Delikatnie połączyć z masą serową. Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec godzinę w 180 stopniach (góra/dół). Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem.