Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i prosty do zrobienia sernik, wystarczy tylko kilka składników, 10 minut i sernik z mlekiem skondensowanym możemy wstawiać do piekarnika
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
W misce umieszczamy twaróg, mleko skondensowane, proszek budyniowy oraz żółtka. Miksujemy krótko, tylko do połączenia składników.
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie łączymy je z masą twarogową.
Całość przekładamy do blachy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Po tym czasie temperaturę obniżamy do 150 stopni i zapiekamy dalej, przez kolejne 30 minut.
Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. wierzch sernika dowolnie dekorujemy...