Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników jaki jadłam. Mięciutki, puszysty, delikatny, słodki, aksamitny po prostu najcudowniejszy. Sernik mimo wszystko jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 69
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1214
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 448
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 69
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1214
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 448
Składniki
Na początku oddzielamy białka od żółtek. Żółtka miksujemy z serem i cukrem waniliowym i proszkiem budyniowym do uzyskania gładkiej masy. Następnie wolną stróżką wlewamy olej i dalej miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na koniec stopniowo wsypujemy mleko w proszku i miksujemy, aż nie będzie grudek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec wsypujemy stopniowo cukier i miksujemy do momentu rozpuszczenia się cukru. Piana powinna być sztywna i lśniąca. Do piany na przemian dodajemy masę serową i mleko. Delikatnie wszystko mieszamy łyżką rózgową lub drewnianą. Wszystko dodajemy stopniowo i delikatnie bez pośpiechu. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy herbatniki. Na koniec wylewamy masę serową. Moim sposobem aby herbatniki zostały na swoim miejscu jest stopniowe i delikatne wyłożenie masy. Na początku wykładam delikatnie łyżką i rozsmarowuje masę. Później stopniowo i małym strumieniem wlewam serową masę. Tak przygotowany sernik wystawiamy do piekarnika i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do całkowitego wystudzenia.