Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to chyba najchętniej jadane ciasta, przynajmniej w naszym domu. Robię je dość często tylko zmieniam dodatki.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6625
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2135
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6625
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2135
 
         
         
                Składniki
Spód: Ciastka zmielić, masło stopić i ostudzić. Wymieszać, wyłożyć dno tortownicy o średnicy 26 cm i podpiec przez 10 minut w 180 stopniach, ostudzić.
Śmietanę ubić z cukrem, stopniowo dodawać serek mascarpone i rozpuszczoną żelatynę. Wyłożyć na upieczony spód.
Galaretkę rozpuścić, ostudzić, dodać zamrożone maliny i szybko wyłożyć na masę serową, bo ekspresowo zastyga.