Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to chyba najchętniej jadane ciasta, przynajmniej w naszym domu. Robię je dość często tylko zmieniam dodatki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10068
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1156
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10068
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1156
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Składniki
Spód: Ciastka zmielić, masło stopić i ostudzić. Wymieszać, wyłożyć dno tortownicy o średnicy 26 cm i podpiec przez 10 minut w 180 stopniach, ostudzić.
Śmietanę ubić z cukrem, stopniowo dodawać serek mascarpone i rozpuszczoną żelatynę. Wyłożyć na upieczony spód.
Galaretkę rozpuścić, ostudzić, dodać zamrożone maliny i szybko wyłożyć na masę serową, bo ekspresowo zastyga.