Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z musem czekoladowym na herbatnikach. Delikatnie słodki, puszysty mus, kremowy sernik oraz świeże soczyste owoce, to składniki deseru doskonałego. Ten sernik świetnie się sprawdzi na każdą okazję.
rant fi18, folia cukiernicza, mikser, garnuszek, szpatuła
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1119
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13130
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1119
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13130
Składniki
Sernik: Herbatniki zmiel w blenderze, dodaj rozpuszczone masło. Wymieszaj. Przełóż do formy do pieczenia ( u mnie rant fi18cm), wyrównaj i dokładnie uklep. Do misy miksera dodaj białka, mascarpone, twaróg, wanilię, cukier, mąkę. Dokładnie wymieszaj. Nie kręć za długo aby nie napowietrzyć masy. Masę przełóż na przygotowane herbatniki. Piecz w kąpieli wodnej przez około 45min ( czas uzależniony od piekarnika) w 175’C. Po upieczeniu ostudź i wstaw do lodówki.
Mus: Żelatynę zalej wodą aby napęczniała. Śmietankę 60 ml, mocno podgrzej ale nie gotuj. Zdejmij z ognia dodaj żelatynę, mieszaj aby się cała rozpuściła. Gorącą śmietanką zalej czekoladę, mieszaj do całkowitego połączenia się składników. Ostudź. Śmietankę zacznij ubijać ale nie na sztywno, stopniowo dodawaj zimną czekoladę Wymieszaj aby połączyć składniki. Masę przelej na upieczony i ostudzony sernik. Wstaw na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc.