Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z musem czekoladowym na herbatnikach. Delikatnie słodki, puszysty mus, kremowy sernik oraz świeże soczyste owoce, to składniki deseru doskonałego. Ten sernik świetnie się sprawdzi na każdą okazję.
rant fi18, folia cukiernicza, mikser, garnuszek, szpatuła
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 392
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1353
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25351
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 392
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1353
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25351
Składniki
Sernik: Herbatniki zmiel w blenderze, dodaj rozpuszczone masło. Wymieszaj. Przełóż do formy do pieczenia ( u mnie rant fi18cm), wyrównaj i dokładnie uklep. Do misy miksera dodaj białka, mascarpone, twaróg, wanilię, cukier, mąkę. Dokładnie wymieszaj. Nie kręć za długo aby nie napowietrzyć masy. Masę przełóż na przygotowane herbatniki. Piecz w kąpieli wodnej przez około 45min ( czas uzależniony od piekarnika) w 175’C. Po upieczeniu ostudź i wstaw do lodówki.
Mus: Żelatynę zalej wodą aby napęczniała. Śmietankę 60 ml, mocno podgrzej ale nie gotuj. Zdejmij z ognia dodaj żelatynę, mieszaj aby się cała rozpuściła. Gorącą śmietanką zalej czekoladę, mieszaj do całkowitego połączenia się składników. Ostudź. Śmietankę zacznij ubijać ale nie na sztywno, stopniowo dodawaj zimną czekoladę Wymieszaj aby połączyć składniki. Masę przelej na upieczony i ostudzony sernik. Wstaw na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc.