Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z musem czekoladowym na herbatnikach. Delikatnie słodki, puszysty mus, kremowy sernik oraz świeże soczyste owoce, to składniki deseru doskonałego. Ten sernik świetnie się sprawdzi na każdą okazję.
rant fi18, folia cukiernicza, mikser, garnuszek, szpatuła
Sernik:
Herbatniki zmiel w blenderze, dodaj rozpuszczone masło. Wymieszaj. Przełóż do formy do pieczenia ( u mnie rant fi18cm), wyrównaj i dokładnie uklep.
Do misy miksera dodaj białka, mascarpone, twaróg, wanilię, cukier, mąkę. Dokładnie wymieszaj. Nie kręć za długo aby nie napowietrzyć masy.
Masę przełóż na przygotowane herbatniki.
Piecz w kąpieli wodnej przez około 45min ( czas uzależniony od piekarnika) w 175’C. Po upieczeniu ostudź i wstaw do lodówki.
Mus:
Żelatynę zalej wodą aby napęczniała.
Śmietankę 60 ml, mocno podgrzej ale nie gotuj. Zdejmij z ognia dodaj żelatynę, mieszaj aby się cała rozpuściła. Gorącą śmietanką zalej czekoladę, mieszaj do całkowitego połączenia się składników. Ostudź.
Śmietankę zacznij ubijać ale nie na sztywno, stopniowo dodawaj zimną czekoladę Wymieszaj aby połączyć składniki.
Masę przelej na upieczony i ostudzony sernik. Wstaw na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc.
Przepis pochodzi ze strony "My man's kitchen...Food & Photography". Polecam,...
Odsłon: 4744
Przepis znalazłam w internecie, wydał mi się ciekawy i oryginalny. Ciasto wys...
Odsłon: 43596
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 67
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 64
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 60
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 67
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 64
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 60
Składniki
Sernik: Herbatniki zmiel w blenderze, dodaj rozpuszczone masło. Wymieszaj. Przełóż do formy do pieczenia ( u mnie rant fi18cm), wyrównaj i dokładnie uklep. Do misy miksera dodaj białka, mascarpone, twaróg, wanilię, cukier, mąkę. Dokładnie wymieszaj. Nie kręć za długo aby nie napowietrzyć masy. Masę przełóż na przygotowane herbatniki. Piecz w kąpieli wodnej przez około 45min ( czas uzależniony od piekarnika) w 175’C. Po upieczeniu ostudź i wstaw do lodówki.
Mus: Żelatynę zalej wodą aby napęczniała. Śmietankę 60 ml, mocno podgrzej ale nie gotuj. Zdejmij z ognia dodaj żelatynę, mieszaj aby się cała rozpuściła. Gorącą śmietanką zalej czekoladę, mieszaj do całkowitego połączenia się składników. Ostudź. Śmietankę zacznij ubijać ale nie na sztywno, stopniowo dodawaj zimną czekoladę Wymieszaj aby połączyć składniki. Masę przelej na upieczony i ostudzony sernik. Wstaw na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 47
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 208