Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mandarynki i bita śmietana sprawiły, że zwykły pieczony sernik stal się odświętnym sernikiem.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3956
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3956
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę usztywniając łyżka cukru. Ser zmiksować z miękkim masłem i cukrem. Dodawać po jednym żółtku i budyń, nadal miksować. Na koniec połączyć z pianą z białek. Przełożyć masę serową do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 60 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Mandarynki dokładnie umyć i włożyć do garnka. Zalać ok 2 litrami wody i gotować do momentu, aż owoce zaczną się rozpadać, ok 1 godziny na wolnym ogniu. Owoce przetrzeć przez sito. Dodać galaretki i zagrzać, żeby galaretki się rozpuściły. Schłodzić. Śmietanę ubić z łyżką cukru pudru na sztywno. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Schłodzić i dodać do śmietany. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Na zimny sernik wyłożyć mus mandarynkowy. Schłodzić. Następnie śmietanę. Schłodzić. Polać delikatnie czekoladą. Schłodzić, najlepiej całą noc. Smacznego