Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mandarynki i bita śmietana sprawiły, że zwykły pieczony sernik stal się odświętnym sernikiem.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 55
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 788
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 55
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 788
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę usztywniając łyżka cukru. Ser zmiksować z miękkim masłem i cukrem. Dodawać po jednym żółtku i budyń, nadal miksować. Na koniec połączyć z pianą z białek. Przełożyć masę serową do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 60 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Mandarynki dokładnie umyć i włożyć do garnka. Zalać ok 2 litrami wody i gotować do momentu, aż owoce zaczną się rozpadać, ok 1 godziny na wolnym ogniu. Owoce przetrzeć przez sito. Dodać galaretki i zagrzać, żeby galaretki się rozpuściły. Schłodzić. Śmietanę ubić z łyżką cukru pudru na sztywno. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Schłodzić i dodać do śmietany. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Na zimny sernik wyłożyć mus mandarynkowy. Schłodzić. Następnie śmietanę. Schłodzić. Polać delikatnie czekoladą. Schłodzić, najlepiej całą noc. Smacznego