Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstra sernik uwielbiam go ta wersja z pierniczkami jest dobra! Karnawał czas zacząć!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 663
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4056
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 840
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 663
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4056
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 840
Składniki
Ciasto: Z mąki, cukru pudru, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Masa makowa: Mak sparzyć i zemleć dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać porcjami mak proszek do pieczenia olejek migdałowy i ubitą pianę z białek. Wymieszać. Ser: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, budyń w proszku, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek. Na blachę 25/36 wykładamy ciasto-masę makową-połowę masy serowej-pierniczki jeden koło drugiego-drugą połowę masy serowej. Pieczemy około 60 minut. Dekorujemy polewą.