Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstra sernik uwielbiam go ta wersja z pierniczkami jest dobra! Karnawał czas zacząć!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3667
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5139
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3667
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5139
Składniki
Ciasto: Z mąki, cukru pudru, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Masa makowa: Mak sparzyć i zemleć dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać porcjami mak proszek do pieczenia olejek migdałowy i ubitą pianę z białek. Wymieszać. Ser: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, budyń w proszku, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek. Na blachę 25/36 wykładamy ciasto-masę makową-połowę masy serowej-pierniczki jeden koło drugiego-drugą połowę masy serowej. Pieczemy około 60 minut. Dekorujemy polewą.