Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy sernik jest dobry nie tylko od święta, ale również na co dzień do popołudniowej herbaty, ten wzbogacony o nutę pomarańczy - pycha.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4977
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5850
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7559
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4977
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5850
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7559
Składniki
Składniki spodu zagniatamy na jednolitą masę. Ciastem wylepiamy dno wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy o wymiarach 25x30 cm. Nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Studzimy. Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę. Dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach do czasu rozpuszczenia się cukru. Cały czas miksując dodajemy żółtka, oraz stopniowo margarynę. Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wkrapiamy aromat. Na koniec wrzucamy skórkę pomarańczową, mieszamy dokładnie łyżką, po czym dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy do połączenia. Masę wylewamy na upieczony wcześniej spód i pieczemy przez ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni C.