Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny serniczek.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Okruszki kakao: Margarynę zagotować z cukrem i kakao. Wystudzić. Na stolnicę wsypać mąkę, wbić jajko, dodać schłodzoną masę kakaową i proszek do pieczenia. Zarobić ciasto, które następnie trzeba podzielić na dwie, w miarę równe, części i włożyć do zamrażalnika na pół godziny. Masa serowa: Ser zmielić, dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, budyń, rodzynki. Margarynę roztopić w garnuszku, przestudzić, wlać do masy serowej. Wszystkie składniki wymieszać tak, aby serek miał jednolitą konsystencję. Następnie ubić białka na sztywną pianę i jako ostatnie dodać je do masy serowej. Całość zamieszać. Jedną część ciasta wyjąć z lodówki, utrzeć na tarce o grubych oczkach i wysypać nim dno blachy (wcześniej nasmarowanej margaryną, wysypanej grysikiem). Na ciasto wylać masę serową. Wyjąć drugą część ciasta kakaowego, utrzeć tak jak część pierwszą. Gotowymi okruszkami wysypać wierzch sernika. Ciasto wstawić do piekarnika o temperaturze ok. 200 st, po pół godzinie pieczenia można obniżyć temperaturę na 170 st. Piec około godziny. Smacznego.