Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny serniczek.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1169
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1169
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Składniki
Okruszki kakao: Margarynę zagotować z cukrem i kakao. Wystudzić. Na stolnicę wsypać mąkę, wbić jajko, dodać schłodzoną masę kakaową i proszek do pieczenia. Zarobić ciasto, które następnie trzeba podzielić na dwie, w miarę równe, części i włożyć do zamrażalnika na pół godziny. Masa serowa: Ser zmielić, dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, budyń, rodzynki. Margarynę roztopić w garnuszku, przestudzić, wlać do masy serowej. Wszystkie składniki wymieszać tak, aby serek miał jednolitą konsystencję. Następnie ubić białka na sztywną pianę i jako ostatnie dodać je do masy serowej. Całość zamieszać. Jedną część ciasta wyjąć z lodówki, utrzeć na tarce o grubych oczkach i wysypać nim dno blachy (wcześniej nasmarowanej margaryną, wysypanej grysikiem). Na ciasto wylać masę serową. Wyjąć drugą część ciasta kakaowego, utrzeć tak jak część pierwszą. Gotowymi okruszkami wysypać wierzch sernika. Ciasto wstawić do piekarnika o temperaturze ok. 200 st, po pół godzinie pieczenia można obniżyć temperaturę na 170 st. Piec około godziny. Smacznego.