Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 498
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 498
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Składniki
Wykonanie ciasta: Margarynę posiekać z mąką i cukrami, dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto i wyłożyć blachę o wymiarach 39x24 cm.
Wykonanie masy orzechowej: Białka ubić na sztywno z cukrem wymieszać delikatnie z resztą składników. Następnie ułożyć kupkami na przygotowane w formie kruche ciasto.
Posypać dosyć obficie kawą.
Wykonanie masy serowej: Ser zmielić na gładką masę i ucierać z cukrem, żółtkami. Połączyć z resztą składników, dokładnie wymieszać. Ubić na sztywno pianę z czterech białek, dodać do masy, lekko wymieszać i wylać na placek w formie. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut na ciemny złoty kolor.