Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2481
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1878
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1573
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2481
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1878
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1573
Składniki
Wykonanie ciasta: Margarynę posiekać z mąką i cukrami, dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto i wyłożyć blachę o wymiarach 39x24 cm.
Wykonanie masy orzechowej: Białka ubić na sztywno z cukrem wymieszać delikatnie z resztą składników. Następnie ułożyć kupkami na przygotowane w formie kruche ciasto.
Posypać dosyć obficie kawą.
Wykonanie masy serowej: Ser zmielić na gładką masę i ucierać z cukrem, żółtkami. Połączyć z resztą składników, dokładnie wymieszać. Ubić na sztywno pianę z czterech białek, dodać do masy, lekko wymieszać i wylać na placek w formie. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut na ciemny złoty kolor.