Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z orzechowym wierzchem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Ciastka pokrusz. Masło rozpuść w garnku i wymieszaj z okruszkami ciastek. Na dnie tortownicy połóż papier do pieczenia i wyłóż masę. Wstaw do lodówki.
Cukier utrzyj z masłem na puszystą masę. Dodaj żółtka i zmiksuj. Porcjami dodawaj twaróg i mąkę. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i połącz z masą.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz godzinę w temperaturze 170°C.
Orzechy upraż na suchej patelni, lekko wystudź. Wymieszaj je z miodem i wyłóż na wierzch sernika.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień