Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na święto babci i dziadka, Pełen wiśni z nalewki, pyszną beza oraz polewą czekoladową. Smak sernika skusi każdego niejadka, a połączenie wiśni i czekolady to naprawdę zgrany duet.
mikser, miska, folia spożywcza, garnek , łyżka,
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3117
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 145
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3117
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 145
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 69
Składniki
Ciasto; Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Jedną część rozwałkować i przełożyć na natłuszczoną blachę.( ja wałkuję na papierze do pieczenia papier wielkości blaszki i przenoszę na blaszkę , papierem do góry i papier ściągam). Drugą część ciasta owinąć folią i włożyć do zamrażarki. Masa serowa; Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Cały czas ucierając dodawać porcjami ser, na koniec budyń i mąkę ziemniaczaną, wszystko dobrze wymieszać. Na samym końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek , jeszcze raz delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciasto w blaszce , następnie ułożyć odsączone wiśnie. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier i mąkę ziemniaczaną. Pianę wyłożyć na wiśnie , a na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Piec ciasto około godziny w 190 - 200 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać polewą z dodatkiem czekolady deserowej. Polewa; składniki polewy połączyć ze sobą i zagotować , do gorącej polewy dodać połamaną czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia.
Sernik w przekroju.
Sernik po upieczeniu gotowy do podania.