Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z pianką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 41
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 41
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Składniki
Czas ok. 80 min; porcja – 350 kcal, cena 1,90 zł, 12 porcji.
Na ciasto połącz mąkę z margaryną. Dodaj 1 całe jajko, 2 żółtka, 15 dag cukru oraz 2 łyżeczki proszku do pieczenia. starannie wyrób ręką. Przygotowanym ciastem wylep spód prostokątnej blachy do pieczenia.
Połącz serek waniliowy (z wiaderka) z połową szklanki oleju. Dodaj 25 dag cukru, drugie całe jajko oraz 6 żółtek. Wsyp 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku oraz 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. zmiksuj. Na koniec połącz z 1/4 szklanki mleka. Gotową masę serową wylej na spód. Piecz sernik ok. 50 minut w 180 st.
Truskawki zmiksuj (mrożone musisz wcześniej rozmrozić) razem z jogurtem waniliowym. Galaretki rozpuść w 800 ml wrzątku, odstaw do ostudzenia i lekkiego stężenia. Zmiksuj z masą truskawkową. Wylej na zimny sernik. Odstaw na noc do stężenia.Źródło: Świat kobiety