Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy puszysty sernik z dodatkiem rodzynków, każdy kawałek rozpływa się w ustach. Przepisów na sernik jest dużo, ale właśnie ten zajmuje szczególne miejsce na moim stole świątecznym. Jest on wyjątkowy i robi furorę na spotkaniach rodzinnych.
1. Połamaną czekoladę przekładam do rondelka, dodaję masło oraz cukier i gotuję do chwili połączenia się składników. Następnie studzę łączę z jajkami, mąką, sodą, proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszam. Masę wylewam na dno tortownicy i podpiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
2. Twaróg, mascarpone, śmietanę przekładam do naczynia miksującego i miksuję mikserem, wbijam jajka oraz same żółtka, wsypuję cukier, suchy budyń, nadal miksując około 10 minut. Dodaję wcześniej namoczone w wodzie, odsączone rodzynki, delikatnie mieszam łyżką.
3. Masę wykładam na podpieczony spód i ponownie umieszczam ciasto w rozgrzanym piekarniku i piekę 60 minut w 180°C.
4. Połamaną czekoladę przekładam do rondelka, wlewam śmietanę i gotuję do chwili rozpuszczenia się czekolady. Polewę wylewam na upieczone ciasto i posypuję pokruszonymi orzechami.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Serniki jest bardzo puszysty. Dość mocno wyrasta więc należy użyć wysokiej...
Odsłon: 16330
Tradycyjny sernik który wychodzi bardzo puszysty i lekki po upieczeniu
Odsłon: 36523
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 223
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 247
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 119
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 228
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 223
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 247
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 119
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 228
Składniki
1. Połamaną czekoladę przekładam do rondelka, dodaję masło oraz cukier i gotuję do chwili połączenia się składników. Następnie studzę łączę z jajkami, mąką, sodą, proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszam. Masę wylewam na dno tortownicy i podpiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
2. Twaróg, mascarpone, śmietanę przekładam do naczynia miksującego i miksuję mikserem, wbijam jajka oraz same żółtka, wsypuję cukier, suchy budyń, nadal miksując około 10 minut. Dodaję wcześniej namoczone w wodzie, odsączone rodzynki, delikatnie mieszam łyżką. 3. Masę wykładam na podpieczony spód i ponownie umieszczam ciasto w rozgrzanym piekarniku i piekę 60 minut w 180°C.
4. Połamaną czekoladę przekładam do rondelka, wlewam śmietanę i gotuję do chwili rozpuszczenia się czekolady. Polewę wylewam na upieczone ciasto i posypuję pokruszonymi orzechami.
5. Gotowe. 6. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Desery
Tiramisu truskawkowe.
Desery
Ciasto Czarny Las
Desery
Ciasto z nutką jagodową
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami czyli to co najlepsze w sezonie. Jagod...
Odsłon: 79
Tiramisu truskawkowe.
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 58