Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z rosą

Sernik z rosą

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 434

Dodano:

Odsłon: 6446

Pyszny puszysty kremowy sernik z delikatna pianka doskonaly na imprezy.Niestety nie pokarze zdjecia jaki jest w srodu bo pieczony byl dla synka do przedszkola :)

Składniki

  • 3 łyżki cukru
  • 15 dag margaryny
  • 1 żółtko
  • 1 całe jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szkl mąki
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 1,5 szkl oleju
  • 1 szkl cukru
  • 2 szkl mleka
  • 2 jajka + 4 żółtka
  • 1 budyn waniliowy +łyżka maki ziemniaczanej
  • 5 bialek +1 szkl cukru + 1 lyzeczka octu
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sernik z rosą

Przygotowanie

  1. Zmargaryny jajka maki zoltka i proszku zagniesc ciasto wylozyc na blaszke i piec 15 min w 180 stopniach bialko zostawic do piany

  2. 2 cale jajka i 4 zoltka utrzec na puszysta mase ze szklanka cukru dodac ser olej mleko oraz budyn z maka i dokladnie zmiksowac wylac na podpieczone ciasto i piec 45 minut w 180 stopniach po tym czasie ubic 6 bialek z cukrem na sztywna piane na koncu dodac ocet i wylorzyc na sernik piec jeszcze 20 minut w 170 stopniach

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń