Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15559
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7202
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15559
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7202
Składniki
Ciasto: Utrzeć w misce żółtka z margaryną i cukrem białym oraz waniliowym. Dosypać do masy mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Zagniatać aż ciasto będzie gładkie. Następnie wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę.
Masa serowa: Do twarogu dodać cukier, cukier waniliowy, jaja i wszystko zmiksować na gładką masę. Następnie dodać budyń, olej i sok z cytryny- ponownie zmiksować, na koniec dodać zimne mleko, wymieszać i wlać na blachę wyłożoną ciastem.
Piec około godziny w temperaturze 170 stopni.
Na 15 minut przed końcem pieczenia wyciągnąć blaszkę i wyłożyć na ciasto pianę ubitą z zostawionych białek i 1/2 szklanki cukru. Wstawić do piekarnika ponownie na 15 minut.