Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony, kremowy sernik z truskawkami na kruchym, kakaowym spodzie....
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 61
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 133
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 748
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 660
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 61
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 133
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 748
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 660
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i kakao, dodać starte na tarce o dużych oczkach masło, żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć nim dno tortownicy, nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec przez około 15 minut.
Wszystkie składniki masy serowej krótko zmiksować. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałki, zasypać cukrem i mąką ziemniaczaną, wymieszać.
Na podpieczony spód wyłożyć masę serową, a na niej truskawki. Pozostałe 1/3 ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać po truskawkach. Piec przez około 50 minut. Kroić po ostygnięciu.