Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony, kremowy sernik z truskawkami na kruchym, kakaowym spodzie....
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 527
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 21
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 87
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 413
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 527
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 21
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 87
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 413
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i kakao, dodać starte na tarce o dużych oczkach masło, żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć nim dno tortownicy, nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec przez około 15 minut.
Wszystkie składniki masy serowej krótko zmiksować. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałki, zasypać cukrem i mąką ziemniaczaną, wymieszać.
Na podpieczony spód wyłożyć masę serową, a na niej truskawki. Pozostałe 1/3 ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać po truskawkach. Piec przez około 50 minut. Kroić po ostygnięciu.