Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na nadchodzący sezon truskawkowy polecam sernik na zimno, który zadowoli najbardziej wybrednego łasucha ... ;)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11796
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8380
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155248
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11796
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8380
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155248
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Składniki
Masło stopić z czekoladą, połączyć ze zmiksowanymi herbatnikami i wyłożyć okrągłą formę, schować do lodówki. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, potem rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę zahartować serem i przelać do pozostałego sera, szybko zmiksować. Na końcu dodać ubitą kremówkę i mikserem połączyć. Masę serową przełożyć na herbatnikowy spód. Owoce umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Powtykać do masy serowej i schować na ok. godz. do lodówki.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Następnie połączyć ze śmietanką, wymieszać. Gotową masę przelać na zastygłą masę serową. Ciasto schować na noc do lodówki. Następnie przystroić owocami. Smacznego!