Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki sernik
Ciastka rozkruszyć w blenderze. Masło rozpuścić i dodać do ciastek, wymieszać.
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyłożyć ciasteczkowy spód. Wyrównać, i wklepać w dno formy. Podpiec w temperaturze 175 stopni C przez około 12 minut aż do zarumienienia. Wyjąć, lekko przestudzić przez czas przygotowania masy serowej.
MASA SEROWA:
Wszystkie składniki użyte do masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej.
W misie miksera umieścić wszystkie składniki. Zmiksować do połączenia. Nie miksować zbyt długo, by nie napowietrzać masy serowej.
Masę serową przelać na ciasteczkowy spód i piec w temperaturze 150ºC . Mój sernik piekłam 1,5 godziny. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy dotyku patyczkiem. Wyjąć z piekarnika, wystudzić.
Truskawkowa pianka:
Truskawki blendujemy (mrożonych nie rozmrażamy wcześniej). Dodajemy cukier i podgrzewamy w garnuszku. Zagotować aż do rozpuszczenia się cukru.
Żelatynę zalać wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia, następnie odcisnąć wodę i dodać do ciepłych truskawek. Dobrze wymieszać. Przestudzić, ale nie można dopuścić do stężenia.
W misie miksera umieścić schłodzoną śmietanę kremówkę i ubić. Dodać puree z truskawek wymieszanych z żelatyną. Delikatne lecz dokładnie wymieszać. Warstwę truskawkowej pianki wylać na wystudzoną masę serową. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 207
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 159
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 228
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 87
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 207
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 159
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 228
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 87
Składniki
Ciastka rozkruszyć w blenderze. Masło rozpuścić i dodać do ciastek, wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyłożyć ciasteczkowy spód. Wyrównać, i wklepać w dno formy. Podpiec w temperaturze 175 stopni C przez około 12 minut aż do zarumienienia. Wyjąć, lekko przestudzić przez czas przygotowania masy serowej.
MASA SEROWA: Wszystkie składniki użyte do masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić wszystkie składniki. Zmiksować do połączenia. Nie miksować zbyt długo, by nie napowietrzać masy serowej. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód i piec w temperaturze 150ºC . Mój sernik piekłam 1,5 godziny. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy dotyku patyczkiem. Wyjąć z piekarnika, wystudzić.
Truskawkowa pianka: Truskawki blendujemy (mrożonych nie rozmrażamy wcześniej). Dodajemy cukier i podgrzewamy w garnuszku. Zagotować aż do rozpuszczenia się cukru. Żelatynę zalać wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia, następnie odcisnąć wodę i dodać do ciepłych truskawek. Dobrze wymieszać. Przestudzić, ale nie można dopuścić do stężenia. W misie miksera umieścić schłodzoną śmietanę kremówkę i ubić. Dodać puree z truskawek wymieszanych z żelatyną. Delikatne lecz dokładnie wymieszać. Warstwę truskawkowej pianki wylać na wystudzoną masę serową. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Desery
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Desery
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Rogale z pysznym nadzieniem.
Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku...
Odsłon: 5
Deser Chia z porzeczkami
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące...
Odsłon: 8