Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i kremowy, upieczony na serku mascarpone, na kruchym spodzie i z wiśniami w środku. A na wierzchu galaretka zrobiona z soku wiśniowego.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22644
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44840
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 714
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22644
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44840
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 714
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto, zawinąć w folię spożywczą, lekko spłaszczyć i włożyć na godzinę do lodówki
Piekarnik nagrzać do 175 stopni, dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto lekko rozwałkować, a następnie wyłożyć nim dno tortownicy i uformować niewysoki brzeg. Wstawić do lodówki.
Wiśnie osączyć, sok zachować i odmierzyć 250ml. Wiśnie rozłożyć równomiernie na kruchym cieście.
Masa serowa: Zmiksować krótko wszystkie składniki, wylać do tortownicy, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 55 minut, po upieczeniu ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Galaretka: Żelatynę zalać zimną wodą na ok. 5 minut. Sok i syrop podgrzać w kąpieli wodnej do ok. 50 stopni (sprawdzić termometrem). Żelatynę wycisnąć i dodać do soku, dobrze wymieszać i wylać na ostudzony sernik. Wstawić do lodówki, żeby galaretka stężała. Smacznego :)