Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszny!!!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3653
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 619
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3790
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 655
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3653
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 619
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3790
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 655
Składniki
Herbatniki bardzo drobno pokruszyć i połączyć z półpłynnym masłem (15 dag). Powstałą masą wylepić formę. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru, dodać zmielony ser, budynie, 200 ml śmietany i wymieszać do połączenia składników. Białka ubić na sztywno i połączyć delikatnie z serem. Na końcu dodać wiśnie.
Masło (10 dag) roztopić, dodać 2/3 szkl. cukru i delikatnie podgrzewać, żeby cukier nie za mocno zbrązowiał. Dodać śmietankę (ok. 200ml) i zagotować. Na końcu dodać słonecznik i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.
Na masę z herbatników wylać ser a na ser delikatnie wyłożyć polewę ze słonecznikiem. Piec ok. godziny w temp. 170 st.
Przepis zaczerpnięty z dodatku do Poradnika Domowego "Serniki". Trochę zmodyfikowana polewa - w oryginalnym przepisie 100 ml śmietany i 20 dag słonecznika.