Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny sernik na święta. Polecam ten przepis.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Wykonanie: Masło przeznaczone na ciasto utrzeć starannie z cukrem pudrem i jajami. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko zagnieść ciasto. Owinąć je w folię aluminiową i mocno schłodzić w lodówce. W tym czasie przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Starannie wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia, śmietaną i serem. Na końcu dokładnie wymieszać z pianą bitą z białek. Dno blachy i boki wylepić ciastem. Na cieście ułożyć(w dachówkę) obrane pokrojone w plasterki jabłka. Na wierzch wylać przygotowany ser i starannie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny.