Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa serowa w cieście kruchym, śliwki na spodzie i na wierzchu. Dla mojego męża, który kocha serniki i ciasta ze śliwkami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2212
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1349
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2105
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2212
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1349
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2105
Składniki
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto. Wyłożyć na dnie i bokach tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ponakłuwać i wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy.
Śliwki umyć, wydrylować. Część pokroić na pół i wyłożyć nimi przygotowane ciasto. Pozostałe pokroić na plasterki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Zmiksować składniki masy. Wylać do formy. Wstawić do piekarnika i piec ok. 50-55 minut. Po upieczeniu ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Na ostudzonym serniku ułożyć pokrojone śliwki. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu. Zalać polewą owoce. Pozostawić do zastygnięcia. Następnie sernik wstawić do lodówki. Smacznego :)