Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa serowa w cieście kruchym, śliwki na spodzie i na wierzchu. Dla mojego męża, który kocha serniki i ciasta ze śliwkami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto. Wyłożyć na dnie i bokach tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ponakłuwać i wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy.
Śliwki umyć, wydrylować. Część pokroić na pół i wyłożyć nimi przygotowane ciasto. Pozostałe pokroić na plasterki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Zmiksować składniki masy. Wylać do formy. Wstawić do piekarnika i piec ok. 50-55 minut. Po upieczeniu ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Na ostudzonym serniku ułożyć pokrojone śliwki. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu. Zalać polewą owoce. Pozostawić do zastygnięcia. Następnie sernik wstawić do lodówki. Smacznego :)