Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony sernik ze śliwkami i orzechową kruszonką
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 39
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 121
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 39
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 121
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając widelcem masło, cukier, mąkę i cynamon. Dodać posiekane orzechy, wymieszać, włożyć do lodówki.
Herbatniki pokruszyć blenderem, dodać roztopione masło i cynamon, wymieszać. Mieszanką wyłożyć dno tortownicy i na czas przygotowywania masy serowej włożyć do lodówki.
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki.
W misie miksera połączyć twaróg i mascarpone, dodać jajka, mleko skondensowane, mąkę i esencję waniliową, zmiksować do połączenia składników.
Masę serową przelać do tortownicy, na wierzchu ułożyć połówki śliwek (przecięciem do góry), posypać kruszonką.
Tortownicę wstawić do piekarnika, piec przez godzinę. Zostawić do ostygnięcia w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiach. Schłodzić w lodówce.