Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie ze śliwkami. Sernik z czekoladą i kruszonką, bardzo pyszny.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15148
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3863
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8934
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15148
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3863
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8934
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać łopatkę, potem zmiksować. 2/3 rozsmarować do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.Resztę odłożyć na kruszonkę.
masa-Zmiksować jajka z cukrem.Dodać ser, zmiksować. Przesiać budynie i też zmiksować. Połowę masy rozprowadzić na cieście.
Posypać startą na tarce, gorzką czekoladą.
Delikatnie polać resztą masy serowej.
Posypać białą startą czekoladą.
Ułożyć ćwiartki śliwek.
Do pozostawionego ciasta dodać kokos, zmiksować i poskubać na górę sernika.
Piec w nagrzanym piekarniku w 175 *C, ok.70 min.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Kroić aż stężeje.