Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3029
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3029
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
Mąkę zagnieść z masłem, solą i 50g cukru. Uformować kulę i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i każdą osobno rozpuścić w kąpieli wodnej. Twaróg zmiksować z mascarpone i pozostałym cukrem (100g), dodając kolejno całe jajka. Masę podzielic na pół. Do jednej połowy dodać gorzką czekoladę, do drugiej białą.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kruchym ciastem wyłożyć tortownicę (26cm), natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia, formując wysoki brzeg. Naprzemiennie nakładać obydwie masy.
Piec ok. 70 minut. Po upieczeniu ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.