Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8664
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8664
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Składniki
Mąkę zagnieść z masłem, solą i 50g cukru. Uformować kulę i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i każdą osobno rozpuścić w kąpieli wodnej. Twaróg zmiksować z mascarpone i pozostałym cukrem (100g), dodając kolejno całe jajka. Masę podzielic na pół. Do jednej połowy dodać gorzką czekoladę, do drugiej białą.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kruchym ciastem wyłożyć tortownicę (26cm), natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia, formując wysoki brzeg. Naprzemiennie nakładać obydwie masy.
Piec ok. 70 minut. Po upieczeniu ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.