Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka. Jeden z lepszych serników, który zawsze wszystkim smakuje. Na kruchym cieście, z białkową pianką, na której po upieczeniu (po upływie około godziny od wyjęcia z piekarnika) zaczynają pojawiać się bursztynowe kropelki:)
Genialny przepis na pyszny sernik, który można dowolnie modyfikować, dodając...
Odsłon: 8151
Piwo deserowe z galaretek, bezalkoholowe. Polecam nawet dla kierowców i małyc...
Odsłon: 62
Dzisiejsza zapiekanka przygotowana na obiad. Zapiekanka z ziemniaków, kiełbas...
Odsłon: 129
Jako, że pięknie dziś tak słońce świeciło pięknie za oknem .... Hiszpańskie m...
Odsłon: 32
Pogoda na pikniki wyśmienita, więc warto korzystać, a nie ma nic lepszego na...
Odsłon: 682
Piwo deserowe z galaretek, bezalkoholowe. Polecam nawet dla kierowców i małyc...
Odsłon: 62
Dzisiejsza zapiekanka przygotowana na obiad. Zapiekanka z ziemniaków, kiełbas...
Odsłon: 129
Jako, że pięknie dziś tak słońce świeciło pięknie za oknem .... Hiszpańskie m...
Odsłon: 32
Pogoda na pikniki wyśmienita, więc warto korzystać, a nie ma nic lepszego na...
Odsłon: 682
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Mieszamy z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy masło starte na dużych oczkach tarki, całość siekamy. Na koniec dodajemy żółtka oraz jajko. Wyrabiamy do połączenia. Gładkie ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Schłodzonym ciastem wykładamy dno blaszki (21x32cm, wyłożona papierem do pieczenia) i nakłuwamy widelcem. Ciasto podpiekamy przez około 10-13 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Twaróg przekładamy do misy miksera. Dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Przygotowaną masę serową ostrożnie (jest jej dużo i jest dość rzadka) przelewamy na podpieczony spód. Wstawiamy do piekarnika na około 45-50 minut.
Na 5-10 minut przed końcem pieczenia sernika, ubijamy bezę: białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę dodając do nich po 1 łyżce cukru. Sernik wyjmujemy z piekarnika i ostrożnie wykładamy na niego ubitą pianę z białek. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez około 15 minut (do lekkiego zezłocenia), zmniejszając temperaturę grzania do 150-160 stopni. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy w nim sernik na około 5 minut, następnie przenosimy na blat kuchenny (do lodówki dajemy dopiero po CAŁKOWITYM wystudzeniu).
Przepisy Desery
Desery
Galaretkowy browar z pianką.
Desery
Ciasteczka owsiane z bananem i sezamem
Desery
Nieziemsko pyszny bananowiec
Desery
Galette – tarta ze śliwkami
Galaretkowy browar z pianką.
Piwo deserowe z galaretek, bezalkoholowe. Polecam nawet dla kierowców i małyc...
Odsłon: 62
Ciasteczka owsiane z bananem i sezamem
Ciasteczka owsiane z bananem i sezamem to propozycja dla osób trzymających li...
Odsłon: 176