Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19306
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1711
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232169
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19306
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1711
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232169
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, cukier, żółtka, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i zagniatamy szybko ciasto. Dużą blaszkę o wymiarach 25x40 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto rozkładamy na blaszce. Kolejno przygotowuje masę serową. Do miski wsypujemy cukier, żółtka oraz jajka i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy budynie, mleko oraz olej i ponownie miksujemy krótko . Dodajemy twaróg i miksujemy. Tak przygotowaną masę serową przelewamy na przygotowany wcześniej spód. Pieczemy ok. 45 minut. w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. W tym czasie białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier. Po każdym dodaniu miksujemy ok. 20-30 sekund i dopiero dodajmy kolejną porcję cukru. Sernik po upływnie 45 minut wyciągamy na chwilę z piekarnika i wykładamy delikatnie ubite białka. Pieczemy jeszcze ok. 10-15 minut w temperaturze 150 stopni. Smacznego!