Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie różnych smaków i aromatów sprawia że po ciasto każdy chętnie sięgnie.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 382
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 382
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Składniki
Brownie:Czekoladę rozpuścić z masłem lekko przestudzić.2 jajka utrzeć na puszysto z 1/2 szklanki cukru,dodawać rozpuszczoną czekoladę z masłem dalej ucierać dodać mąkę i szczyptę soli ,całość dokładnie wymieszać.Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Blaszkę 36x24 wyłożyć papierem do pieczenia,wlać ciasto ,wstawić do pieczenia ,piec 25 min lub do suchego patyczka.
Gdy będzie się piekło ciasto przygotować masę serową.5 jajek utrzeć z cukrem na puszysto , dodawać stopniowo ser i serek mascarpone oraz budyń do wyczerpania składników.Wyłożyć na upieczone brownie ,piekarnik przestawić na pieczenie górne i piec 40 min lub aż sernik będzie rumiany.
Jabłka obrać zetrzeć na tarce lub zblendować wymieszać z syropem z pigwą ,włożyć do rondelka dodać 1/4 szklanki cukru lekko przesmażyć dodając pod koniec smażenia galaretkę ,przestudzić .Wyłożyć na przestudzone ciasto ,posypać wiórkami kokosowymi.