Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SERNIKOBROWNIE Z MALINAMI O Mamo! Jakie to ciasto jest pyszne! Musicie koniecznie spróbować! :) Wiadomo, najpyszniejsze będzie z polskimi malinami, a na nie trzeba jeszcze trochę poczekać, więc w zastępstwie można użyć tych zagranicznych ;) Polecam z całego serca do kawy, na imprezę urodzinową czy na spotkanie ze znajomymi. Obiecuję, że to ciasto zrobi furorę na Waszych stołach! :) Ciasto na formę 25 x 25 cm
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12694
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1438
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13856
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5797
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12694
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1438
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13856
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5797
Składniki
Brownie: czekoladę łamiemy na kosteczki i wraz z kakao i masłem roztapiamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostudzenia. Całe jajka ubijamy na puszystą masę, dodając łyżka po łyżce cukier. Miksujemy aż do całkowitego roztarcia cukru. Do masy jajecznej dodajemy cienkim strumieniem czekoladę, miksujemy całość. Do masy dodajemy przesianą mąkę i za pomocą szpatułki mieszamy całość bardzo dokładnie. 3/4 masy wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Resztę masy odstawiamy na później.
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C. Sernik: ser, jajka i cukier dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy olej oraz przesiany budyń i miksujemy jeszcze chwilę. Masę wylewamy w całości na warstwę brownie w formie. Na wierzch wykładamy resztę masy brownie - ja wylałam ją prosto z miski, ale można również stworzyć kleksy za pomocą łyżki. Górę obsypujemy malinami. Ciasto pieczemy przez 1 godzinę. Studzimy lub podajemy jeszcze lekko ciepłe. Smacznego! :)